Lokala nyheterFöreningsnytt

Parkeringsplats.

Pressmeddelanden

Mynewsdesk 2016-06-07
Resultat från Medborgarundersökningen 2016
?Förbättringar när det gäller utbud och möjligheter till att hitta bra boende och inom kommunens verksamheter behöver gator och vägar, grundskola prioriteras. Dessutom efterlyses mer och bättre möjligheter till påverkan. Det framgår av resultatet från den medborgarundersökning som genomförts under våren.

Mynewsdesk 2016-05-27
Kommunhuset i Osby flyttar till "BRIO-huset"
Från och med den 7 juni är Osby kommuns besöksadress Briogatan 1 i ”BRIO-huset” i Osby. Det är med anledning av om- och tillbyggnaden av kommunhuset som inleds i augusti 2016, som "BRIO-huset" blir tillfälliga lokaler.

Mynewsdesk 2016-04-27
Polisens lokaler i Osby
Polisen och Osby kommun diskuterar en lösning där polisen flyttar in i Briohusets lokaler i Osby under om- och tillbyggnaden av kommunhuset och polisens tidigare lokaler på Västra Storgatan i Osby.

Mynewsdesk 2016-04-20
Örkenedskolan deltar i skräpplockardagarna
?Örkendedskolan i Lönsboda kommer under torsdagen den 21 april att delta i skräpplockardarana. Det är elever i årskurs 1-3 som deltar och skolan får också besök av Ewa Karlsson (SD) från Barn-och skolnämnden i Osby kommun, som också kommer att delta under skräpplockartiden mellan klockan 13-14.

Mynewsdesk 2016-03-14
Klartecken för om- och tillbyggnad av kommunhuset i Osby
Kommunfullmäktige i Osby beslutade idag om en om- och tillbyggnad av kommunhuset i Osby till en kostnad av max 42,6 miljoner kronor. Det innebär att den nödvändiga saneringen av PCB nu genomförs och förutom uppfyllda arbetsmiljökrav, byggs nu ett kommunhus som är tillgängligt och långsiktigt hållbart. Byggstart är planerat till augusti 2016 och det ”nya” kommunhuset beräknas stå klart under 2018.

Mynewsdesk 2016-03-09
Succé för Amerikadag - 1465 besökare
Swanson's traditionella Amerikadag hölls för 14:e året i rad i lördags den 5 mars på Fort Swanson i Osby och lockade närmare 1500 besökare. Amerikadagen är Sveriges största mötesplats för blivande amerikaresenärer och reseföretag och amerikanska turistmyndigheter.

Mynewsdesk 2016-02-26
Amerikadag på Fort Swanson i Osby 5 mars
Lördagen den 5 mars arrangeras vår traditionella Amerikadag för 14:e gången. Ingen annanstans i Sverige finns så mycket information samlat om USA.

Mynewsdesk 2016-02-24
Ja till insynsplatser i kommunstyrelsen i Osby
?Kommunstyrelsen i Osby sa idag, den 24 februari, ja till att införa så kallade insynsplatser i kommunstyrelsen. Partier som är representerade i kommunfullmäktige men inte har en plats i kommunstyrelsen under resterande mandatperiod, har rätt att utse en förtroendevald som har rätt att närvara i kommunstyrelsen. Insynsplatsen ger däremot inte rätt eller möjlighet att delta i beslut som tas.

Mynewsdesk 2016-02-24
Kommunstyrelsen sa ja till om- och tillbyggnad av kommunhuset i Osby
Kommunstyrelsen i Osby tog idag, den 24 februari, ett inriktningsbeslut som gäller om-, till och nybyggnad av kommunhuset i Osby till en kostnad av max 42,6 miljoner kronor, inklusive byggherrekostnader, men exklusive inventarier och verksamhetsteknik.

Mynewsdesk 2016-02-19
Nordvästra Skånes Camping AB tar över driften av Osby Camping
Det blir Nordvästra Skånes Camping AB som tar över driften av Osby Camping. Det står klart när upphandlingen om att driva campingen nu är klar. Osby kommun har beslutat att teckna ett tjänstekoncessionsavtal och hyresavtal med Nordvästra Skånes Camping för fem år.