Lokala nyheter

Varningsskylt.

Pressmeddelanden

Mynewsdesk 2015-05-22
Fuktskador konstaterade på fyra förskolor
Det går nu att slå fast att det dels förekommer fuktskador på förskolorna Klintgården, Solgården, Hemgården och Lönnegården i Osby kommun, dels att dessa skador kan utgöra en hälsorisk. Kommunen ordnar alternativa lokaler, medan man utreder vilka åtgärder som bör göras.

Mynewsdesk 2015-05-12
Bäst i landet på tillgänglighet igen
?Nyligen publicerade företaget Humana sin ”Tillgänglighetsbarometer 2015”, där man jämför tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning i 200 svenska kommuner. Osby kommun hamnar på första plats i undersökningen för tredje gången.

Mynewsdesk 2015-05-05
Patientsäkerheten stärks med digital läkemedelsöverlämning
I Osby kommuns ständiga arbete med att förbättra patientsäkerheten inom sin omsorgsverksamhet, har man nu infört ett nytt digitalt system för daglig läkemedelshantering. E-hälsoverktyget förbättrar patientsäkerheten, spara tid och bidra till färre avvikelser.

Mynewsdesk 2015-04-26
Gradera inte ner superbussarna!
?– Lyssna på kommunerna och resenärerna! Det är undermeningen i den fråga jag ställer till regiontrafiknämndens ordförande Stefan Svalö (S) på tisdagens regionfullmäktige (28/4), säger Ponus Lindberg (M) Idén om superbussar i den skånska kollektivtrafiken håller på att ta form, tyvärr verkar den stanna på halva vägen. Tanken har varit att ”tänka tåg och köra buss”.

Mynewsdesk 2015-03-18
Sveriges bästa äldreinformation
Osby kommuns digitala information om äldreomsorgen är bäst i landet. Det fastslår Socialstyrelsen i sin årliga brukarundersökning inom äldreomsorgen. Men bakom resultatet ligger ett hårt och långsiktigt arbete.

Mynewsdesk 2015-03-09
Start för nyföretagarrådgivning för invandrare
Osby kommun utökar sitt näringslivsstöd genom ett nytt samarbete. Man kommer erbjuda nyföretagsrådgivning och stöd på flera språk för att stimulera entreprenörskap bland personer med utländsk härkomst.

Mynewsdesk 2015-03-04
Pressinbjudan: Debut för nyföretagarrådgivning för personer med utländsk bakgrund
I ett samarbete mellan Osby kommun, Almi Företagspartner, SFI och Arbetsförmedlingen startar "Nystart Osby". Samarbetet innebär att man kan erbjuda personliga nyföretagarrådgivning och praktiskt stöd till personer med utländsk bakgrund på deras modersmål. Rådgivarna har själva utländsk bakgrund och egna erfarenhet av företagande.

Mynewsdesk 2015-03-02
Succé för Amerikadag - 1635 besökare
Swanson´s traditionella Amerikadag hölls för 13:e året i rad i lördags den 28 februari på Fort Swanson i Osby och lockade 1635 besökare. Amerikadagen är Skandinaviens största mötesplats för blivande amerikaresenärer och reseföretag och amerikanska turistmyndigheter.

Mynewsdesk 2015-02-23
Amerikadag på Fort Swanson i Osby
Lördagen den 28 februari arrangeras vår traditionella Amerikadag för 13:e gången. Ingen annanstans i Skandinavien finns så mycket information samlat om USA. Turistmyndigheter från över 25 städer och stater finns på plats.

Mynewsdesk 2015-02-12
Swanson's bäst - för åttonde året i rad!
Swanson's Travel utsågs igår kväll till Sveriges bästa Specialistresearrangör 2015. Denna grupp inkluderar alla researrangörer utom charter.

Mynewsdesk 2015-02-06
Swanson's Idéhandbok 2015
Så var den klar, Swanson´s Idéhandbok 2015, 38:e utgåvan. Sedan starten har vi varit specialiserade på Amerika och fortsätter ständigt att utveckla arrangemangen. Vi har flera intressanta nyheter.

Mynewsdesk 2015-01-14
Nya ledare hos Medborgarskolan i Osby
Anmälningarna strömmar in hos Medborgarskolan och förberedelserna att starta vårens kurser är i full gång. På många orter finns nya ledare och i Osby börjar Annelie Svensson med Barnmusik & rytmik och Diana Persson har yoga- och ryggträningskurser.

Mynewsdesk 2014-12-10
Osbys kommunalråd lämnar över efter rekordlång tid
Anders Pettersson (C), kommunstyrelsens ordförande och Erland Nilsson (S), oppositionsråd lämnar över åt det yngre gardet efter 38 respektive 29 vid rodret. Anders och Erland har turats om att styra Osby kommun ända sedan 1977 då Anders Pettersson, 29 år ung, övergav studierna i Lund för att bli Sveriges yngsta kommunalråd. Att två personer varit i kommuntoppen så lång tid är nog helt unikt.

Mynewsdesk 2014-12-10
?Fullsatta dansuppvisningar i Osby
Lördagen den 29 november hade Medborgarskolan två stora dansuppvisningar på Borgen i Osby med 120 ungdomar. Show- och Street-grupper från Osby och Lönsboda visade upp vad de lärt sig under hösten danskurser.

Mynewsdesk 2014-11-11
Pressvisning och invigning av InnoCarnival Skåne 2014

Mynewsdesk 2014-10-16
Folkbildning och studiecirklar mer populärt än någonsin
Många har under det senaste året upptäckt att det både är roligt och berikande att lära sig nya saker och ämnen i folkbildningsform. Medborgarskolan har märkt av en ökad efterfrågan på studiecirklar och rekryterar nu nya kursledare i Osby, Hässleholm, Kristianstad och Helsingborg.

Mynewsdesk 2014-09-29
Design innerdo¨rr från Ekstrands - TYP 3 DUO
Ha¨r a¨r den senaste innerdo¨rren fra°n Ekstrands! Stilfull och modern i flertalet olika utfo¨randen. TYP 3 Duo a¨r en designdo¨rr med det absolut senaste inom do¨rrteknik. Konstruktionen bygger pa° en foderbildande karmkonstruktion med ofalsat do¨rrblad, dolda ga°ngja¨rn och magnetla°s.

Mynewsdesk 2014-06-09
Jobbfokus på Medborgarskolan i Osby
Under våren 2014 har Arbetsförmedlingen i Osby godkänt Medborgarskolan som anordnare av sysselsättningsplatser i Osby. Jenny Sanderling är ansvarig och hon sätter stort fokus på att deltagarna ska få jobb. Medborgarskolan erbjuder även studiecirklar och kurser inom språk, data, kropp & själ, dans och musik.

Mynewsdesk 2014-05-20
Familjeföretag från Osby stämmer Staten på 34 miljoner kronor för brott mot EU fördraget
Detta på grund av Statens inblandning genom Energimyndigheten i en fönstertillverkningskampanj för energibesparande fönster. Ekstrands menar att staten infört importrestriktioner för EU produkter. År 2005 dalade Ekstrand & Son AB:s försäljningssiffror, detta på grund av att den statliga Energimyndigheten hade startat ett samarbete med svenska fönstertillverkare.

Mynewsdesk 2014-05-19
Familjen EKSTRAND fusionerar verksamheter och blir cirka 100 medarbetare
Familjeföretaget Ekstrand & Son AB i Osby, dagligen kallat EKSTRANDS har fusionerat med sitt produktionsbolag Ekstrands DWP AB och namnändrat detta till EKSTRANDS Dörrar & Fönster AB. “Genom att slå ihop verksamheterna tar vi bort administrativa kostnader och stärker vår position på marknaden”, säger marknadschefen Henrik Ekstrand.