Lokala nyheterLokala föreningsnyheterPolisen Skåne

Parkeringsplats.

Pressmeddelanden

Mynewsdesk 2019-02-21
Amerikadag på Fort Swanson i Osby 2 mars
Lördagen den 2 mars arrangeras vår årliga Amerikadag för 17:e gången. Ingen annanstans i Sverige finns lika mycket information samlat om USA. Turistmyndigheter från mer än 30 delstater och städer finns på plats. Plats: Fort Swanson, V. Storgatan 32 i Osby. Tid: 09.30-16.00

Mynewsdesk 2019-02-20
Fortsatt höga betyg för kommunernas upphandlingar
Östra Göinge och Osby kommuner får höga betyg för sin upphandlingsverksamhet – i år igen. Det framgår av resultatet från en enkätundersökning som nyligen genomförts bland samtliga leverantörer som lämnat anbud under 2018. På en femgradig skala får kommunerna i genomsnitt 4,37 i betyg för samtliga områden undersökningen omfattade.

Mynewsdesk 2019-01-22
Studenter tar sig an Sveriges bästa näringslivsdag
Hur får man Sveriges bästa näringslivsdag att fortsätta leva upp till sitt namn? Ett sätt kan vara att låta ett gäng studenter från Kristianstad Högskola fundera på hur de skulle arrangera näringslivsdagen. Skåne Nordost tar hjälp av Högskolan Kristianstads uppdragsutbildningar och låter en grupp studenter tittar på hur dagen skulle kunna byggas upp och utvecklas.

Mynewsdesk 2018-11-08
Avslutning för projektet Within kompetens
Under drygt två år har över 2000 medarbetare från kommunerna Kristianstad, Osby, Östra Göinge och Hässleholm deltagit i det projektet Within. Syftet med projektet har varit att öka kompetens hos de som möter unga som riskerar att hamna långt från studier eller arbete. Fredagen den 9 november hålls avslutningskonferensen.

Mynewsdesk 2018-11-07
För ett enklare företagsliv i nordöstra Skåne
Skåne Nordost satsar återigen på utbildningen Förenkla – helt enkelt. Utbildningen syftar till att erbjuda företagen god service och enkelt förfarande samtidigt som kommunen bibehåller rättssäkerheten. Den 9 november samlas totalt 150 medarbetare för att ta del av goda exempel från andra delar av landet och lyssna på vikten av ett gott värdskap.

Mynewsdesk 2018-10-17
Ekstrands satsar på förnybar energi
Eftersom fossila bränslen släpper ut stora mängder koldioxid som påverkar miljön behöver vi hitta alternativ till fossila bränslen och utöka produktionen av förnybar energi. Som ett led i Ekstrands miljöarbete har koncernen Ekstrand & Son AB nu fattat beslut om att investera i solceller.

Mynewsdesk 2018-10-15
Ekstrands presenterar ytterdörrar i ek panel
Trä är det naturligaste material vi kan tänka oss. Det är fantastiskt. Varje stycke trä skiljer sig och är unikt. Träets egenskaper innebär att det krymper vid torka och sväller vid väta. I vår nya dörryta Ek Panel förbättrar vi träets möjligheter att expandera och krympa utan att påverka dörrens prestanda.

Mynewsdesk 2018-10-02
Osby kommun tappar ytterligare i företagsranking
Osby kommun har tappat ytterligare placeringar i Svenskt Näringslivs årliga företagsranking. Osby hamnar i år på 271 plats bland landets 290 kommuner och har därmed tappat 96 placeringar jämfört med 2017 års mätning.

Mynewsdesk 2018-10-01
E-tjänst för serveringstillstånd
Osby, Hässleholms och Östra Göinge kommuner har samarbetat kring serveringstillstånd i flera år. Nu utökas den kommungemensamma servicen med en e-tjänst för både nya och gamla tillståndshavare. Från och med den 1 oktober kan alla ansökningar om serveringstillstånd göras direkt i e-tjänsten.

Mynewsdesk 2018-09-26
Pressinbjudan: 18 nya bostäder byggs i Osby
?18 nya bostäder i form av kooperativa marklägenheter kommer att byggas i Osby. Det står klart sedan Hovdala Utveckling AB förvärvat mark av Osby kommun i området Kråkeskogen i Osby.