Lokala nyheter

Varningsskylt.

Pressmeddelanden

Mynewsdesk 2015-03-02
Succé för Amerikadag - 1635 besökare
Swanson´s traditionella Amerikadag hölls för 13:e året i rad i lördags den 28 februari på Fort Swanson i Osby och lockade 1635 besökare. Amerikadagen är Skandinaviens största mötesplats för blivande amerikaresenärer och reseföretag och amerikanska turistmyndigheter.

Mynewsdesk 2015-02-23
Amerikadag på Fort Swanson i Osby
Lördagen den 28 februari arrangeras vår traditionella Amerikadag för 13:e gången. Ingen annanstans i Skandinavien finns så mycket information samlat om USA. Turistmyndigheter från över 25 städer och stater finns på plats.

Mynewsdesk 2015-02-12
Swanson's bäst - för åttonde året i rad!
Swanson's Travel utsågs igår kväll till Sveriges bästa Specialistresearrangör 2015. Denna grupp inkluderar alla researrangörer utom charter.

Mynewsdesk 2015-02-06
Swanson's Idéhandbok 2015
Så var den klar, Swanson´s Idéhandbok 2015, 38:e utgåvan. Sedan starten har vi varit specialiserade på Amerika och fortsätter ständigt att utveckla arrangemangen. Vi har flera intressanta nyheter.

Mynewsdesk 2015-01-14
Nya ledare hos Medborgarskolan i Osby
Anmälningarna strömmar in hos Medborgarskolan och förberedelserna att starta vårens kurser är i full gång. På många orter finns nya ledare och i Osby börjar Annelie Svensson med Barnmusik & rytmik och Diana Persson har yoga- och ryggträningskurser.

Mynewsdesk 2014-12-10
Osbys kommunalråd lämnar över efter rekordlång tid
Anders Pettersson (C), kommunstyrelsens ordförande och Erland Nilsson (S), oppositionsråd lämnar över åt det yngre gardet efter 38 respektive 29 vid rodret. Anders och Erland har turats om att styra Osby kommun ända sedan 1977 då Anders Pettersson, 29 år ung, övergav studierna i Lund för att bli Sveriges yngsta kommunalråd. Att två personer varit i kommuntoppen så lång tid är nog helt unikt.

Mynewsdesk 2014-12-10
?Fullsatta dansuppvisningar i Osby
Lördagen den 29 november hade Medborgarskolan två stora dansuppvisningar på Borgen i Osby med 120 ungdomar. Show- och Street-grupper från Osby och Lönsboda visade upp vad de lärt sig under hösten danskurser.

Mynewsdesk 2014-11-11
Pressvisning och invigning av InnoCarnival Skåne 2014

Mynewsdesk 2014-10-16
Folkbildning och studiecirklar mer populärt än någonsin
Många har under det senaste året upptäckt att det både är roligt och berikande att lära sig nya saker och ämnen i folkbildningsform. Medborgarskolan har märkt av en ökad efterfrågan på studiecirklar och rekryterar nu nya kursledare i Osby, Hässleholm, Kristianstad och Helsingborg.

Mynewsdesk 2014-09-29
Design innerdo¨rr från Ekstrands - TYP 3 DUO
Ha¨r a¨r den senaste innerdo¨rren fra°n Ekstrands! Stilfull och modern i flertalet olika utfo¨randen. TYP 3 Duo a¨r en designdo¨rr med det absolut senaste inom do¨rrteknik. Konstruktionen bygger pa° en foderbildande karmkonstruktion med ofalsat do¨rrblad, dolda ga°ngja¨rn och magnetla°s.

Mynewsdesk 2014-06-09
Jobbfokus på Medborgarskolan i Osby
Under våren 2014 har Arbetsförmedlingen i Osby godkänt Medborgarskolan som anordnare av sysselsättningsplatser i Osby. Jenny Sanderling är ansvarig och hon sätter stort fokus på att deltagarna ska få jobb. Medborgarskolan erbjuder även studiecirklar och kurser inom språk, data, kropp & själ, dans och musik.

Mynewsdesk 2014-05-20
Familjeföretag från Osby stämmer Staten på 34 miljoner kronor för brott mot EU fördraget
Detta på grund av Statens inblandning genom Energimyndigheten i en fönstertillverkningskampanj för energibesparande fönster. Ekstrands menar att staten infört importrestriktioner för EU produkter. År 2005 dalade Ekstrand & Son AB:s försäljningssiffror, detta på grund av att den statliga Energimyndigheten hade startat ett samarbete med svenska fönstertillverkare.

Mynewsdesk 2014-05-19
Familjen EKSTRAND fusionerar verksamheter och blir cirka 100 medarbetare
Familjeföretaget Ekstrand & Son AB i Osby, dagligen kallat EKSTRANDS har fusionerat med sitt produktionsbolag Ekstrands DWP AB och namnändrat detta till EKSTRANDS Dörrar & Fönster AB. “Genom att slå ihop verksamheterna tar vi bort administrativa kostnader och stärker vår position på marknaden”, säger marknadschefen Henrik Ekstrand.

Mynewsdesk 2014-05-16
Stiftelsens bidrag går i näringslivets och kulturens tecken
Utvecklingsstiftelse Sparbanken 1826 tar emot ansökningar från ideella organisationer, föreningar, institutioner, företag eller liknande inom näringsliv, samhälle, idrott och kultur. Vårens beviljade bidrag går i näringslivets och kulturens tecken.

Mynewsdesk 2014-04-10
brick 101 - design av White Arkitekter
Ekstrands lanserar en ny ytterdörr designad av White Arkitekter. Ytterdörr brick 101

Mynewsdesk 2014-04-03
Lokalt näringsliv prisas i Osby
Igår kväll, i anslutning till Osby näringslivs årsmöte, anordnades det prisutdelning för det lokala näringslivet. För andra året i rad delar Företagarna, Osby kommun, Osby Näringsliv och NyföretagarCentrum gemensamt ut priser.

Mynewsdesk 2014-03-26
Kommunens nya stöd till näringslivet
Den 1 april tillträder Paul Phillips tjänsten som näringslivsutvecklare i kommunen. Han efterträder då Gert Jönsson, som har haft tjänsten de senaste femton åren.

Mynewsdesk 2014-03-20
Nya modeller av innerdörrar i massiv ek från Ekstrands
Ek är det mest klassiska träslaget, det överlever alla korta trender. Ekstrands har sedan länge massiva ekfanerade innerdörrar i sortimentet. Nu lanseras även en ekinnerdörr med massiv ek på ytan. Massiv ek har en annan optik. Dörren blir rå, känns mer naturlig och ger en mer exklusiv känsla.

Mynewsdesk 2014-02-24
Amerika kommer till Osby 1 mars
Lördagen den 1 mars arrangeras vår traditionella Amerikadag för 12:e gången. Ingen annanstans i Skandinavien finns så mycket information samlat om USA.

Mynewsdesk 2014-02-05
Skånes bästa äldremat
I Osby kommun är äldre nöjdast i Skåne med sitt äldreboende och den mat som serveras där. Detta slås fast i Socialstyrelsens årliga brukarundersökning om äldreomsorg. Dessutom placerar man sig som femte bästa kommun i hela riket vad det gäller maten till äldre.