Lokala nyheter

Parkeringsplats.

Pressmeddelanden

Mynewsdesk 2015-08-17
?Ashtangayoga och mindfulness med Andrew Julian i Osby
I höst presenterar Medborgarskolan i Osby två nyheter: ashtangayoga och mindfulness meditation. Kurserna har en positiv hälsoeffekt i form av ökad kroppskännedom, nedvarvning, smidighet och ger en avstressande effekt.

Mynewsdesk 2015-07-08
Nordöstra Skånes bästa äldrekommun
?Bäst i nordöstra Skåne, en femte plats jämfört med hela Skåne och på plats 31 i Sverige. Det är Osby kommuns placering i Pensionärernas riksorganisations (PRO) senaste "äldrebarometer", en undersökning där man rankar hur äldrevänliga landets kommuner är.

Mynewsdesk 2015-06-25
Osby kommun lanserar felanmälan i mobilen
Från och med idag kan Osbybor, via en app i sin mobiltelefon, enkelt anmäla fel som de upptäcker i kommunen. Med några enkla knapptryck får kommunens tjänstemän allt de behöver för att åtgärda de brister kommuninvånarna upptäckt. Samtidigt lanserar Osby kommun en enkel och samlad tjänst för alla synpunkter och klagomål.

Mynewsdesk 2015-06-12
Naturbruksgymnasiet i Osby och Önnestadsgymnasiet inleder samarbete
I dagarna blev det klart att Naturbruksgymnasiet i Osby och Önnestadsgymnasiet, som ägs av Hushållningssällskapet Skåne, ska utreda möjligheterna till ett närmare samarbete i framtiden.

Mynewsdesk 2015-06-03
Nu abonnerar 2/3 av Sveriges kommuner på inlästa läromedel!
Många kommuner väljer att investera i sina elever med läs- och skrivsvårigheter och ge dem möjligheten att lyssna sig till kunskap. En inkluderande undervisning står högt på dagordningen, vilket är mycket glädjande.

Mynewsdesk 2015-06-02
Pressinbjudan: Återinvigning av jätte-apan Göran i Osby
Den 6 juni, i samband med kommunens nationaldagsfirande, hälsas apan Göran välkommen tillbaka till Osby. Konstnären Peter Apelgren återvänder då till orten och återinviger, tillsammans med kommunalrådet Marika Bjerstedt Hansen, en nybyggd apa brevid kaninen Lisa.

Mynewsdesk 2015-05-26
Våra studenter ska pendla gratis
I nästa vecka får Osby kommuns alla 19-åringar ett personligt brev från kommunstyrelsens ordförande hem i brevlådan. Budskapet i brevet är enkelt: Om du vill "prova på" att bo kvar i kommunen när du studerar på högskola eller universitet, så bjuder vi dig på kostnaderna för din pendling.

Mynewsdesk 2015-05-22
Fuktskador konstaterade på fyra förskolor
Det går nu att slå fast att det dels förekommer fuktskador på förskolorna Klintgården, Solgården, Hemgården och Lönnegården i Osby kommun, dels att dessa skador kan utgöra en hälsorisk. Kommunen ordnar alternativa lokaler, medan man utreder vilka åtgärder som bör göras.

Mynewsdesk 2015-05-12
Bäst i landet på tillgänglighet igen
?Nyligen publicerade företaget Humana sin ”Tillgänglighetsbarometer 2015”, där man jämför tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning i 200 svenska kommuner. Osby kommun hamnar på första plats i undersökningen för tredje gången.

Mynewsdesk 2015-05-05
Patientsäkerheten stärks med digital läkemedelsöverlämning
I Osby kommuns ständiga arbete med att förbättra patientsäkerheten inom sin omsorgsverksamhet, har man nu infört ett nytt digitalt system för daglig läkemedelshantering. E-hälsoverktyget förbättrar patientsäkerheten, spara tid och bidra till färre avvikelser.