Lokala nyheterFöreningsnytt

Parkeringsplats.

Pressmeddelanden

Mynewsdesk 2017-12-08
Resultatet från medborgarundersökningen 2017
?Förbättringar när det gäller möjligheter att hitta bra boende, ökad trygghet och större utbud av fritidsmöjligheter. Det är vad Osby kommun bör prioritera för att få nöjdare kommuninvånare. Det framgår av resultatet från den medborgarundersökning som genomförts under hösten 2017.

Mynewsdesk 2017-12-07
Osbybostäders nya hyror är klara
?Förhandlingarna är klara mellan Hyresgästföreningen och det kommunala bostadsbolaget Osbybostäder. Uppgörelsen innebär en höjning med 0,9 procent per lägenhet och månad från och med den 1 januari 2018. En likadan höjning blir det också från den 1 januari 2019.

Mynewsdesk 2017-12-06
Skolvalet i Osby kommun blir digitalt
?Inför skolvalet 2018 inför Osby kommun ett digitalt skolval. Det digitala valet innebär bland annat att handläggning blir effektivare och enklare.

Mynewsdesk 2017-11-29
Succé för kommunal solcellsturné - besöker Osby i kväll
?Bengt Drakenberg som är Osby kommuns energi- och klimatrådgivare håller kl 17.30 i kväll ett föredrag om solceller för småhusägare. De föreläsningar som hållits tidigare under veckan har dragit fulla hus.

Mynewsdesk 2017-10-05
Osby - en av landets tio bästa skolkommuner
?Osby tillhör landets absolut bästa skolkommuner. I Lärarförbundets årliga ranking hamnar Osby kommun på åttonde plats av landets 290 kommuner. Precis som tidigare år ligger Vellinge kommun i topp.

Mynewsdesk 2017-09-28
Nu får biblioteket meröppet
På måndag den 2 oktober invigs Osby biblioteks satsning meröppet, som innebär att du kan komma in på biblioteket med hjälp av ditt lånekort – både före och efter ordinarie öppettider, även på helger. - Det känns jätteroligt att vi äntligen kommer igång med meröppet så att Osbyborna kan få ökad tillgång till vårt bibliotek, säger bibliotekschef Helena Götesdotter.

Mynewsdesk 2017-09-27
Ekstrands lanserar nytt designfönster - Arki78
Arki78 är ett innovativt och exklusivt fönstersystem med extrem hållbarhet. Fönstret har en modern stilren design kombinerat med den senaste fönstertekniken, dolda gångjärn och inga synliga glaslister är standard. Fasta och öppningsbara fönster har samma utseende från utsidan eftersom bågen döljs bakom karmen. Insidan av fönstret kan beklädas med glas eller trä.

Mynewsdesk 2017-09-26
Seniordagen i Lönsboda den 4 oktober
Den 4 oktober anordnar vi en seniordag på Granada i Lönsboda. Årets seniordag kommer att ha temat ”Alltid rätt ålder” och vänder sig till både er som närmar sig pensionsåldern och till er som har varit pensionärer ett tag. Det blir stort fokus på sund livstil, kost, träning och social samvaro.

Mynewsdesk 2017-09-15
Allmänheten bjuds in till möte om Visseltoftaskolans framtid
Måndagen den 25 september kommer politiker från barn- och skolnämnden, samt tjänstemän från Barn- och skolförvaltningen, till Visseltofta för att diskutera skolans framtid med dem som bor i Visseltofta. Samtidigt får allmänheten möjlighet att framföra sina synpunkter.

Mynewsdesk 2017-08-08
Osby kommun anmäler sig själv
?Osby kommun anmäler sig själv till JO, gör en egen lex Sarah utredning samt gör även en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) med anledning av att sekretessbelagda uppgifter av misstag publicerats på kommunens hemsida. Osby kommun ser allvarligt på händelsen och beklagar det inträffade. Nu ses rutinerna över och åtgärder vidtas för att det inte ska kunna hända igen.