Lokala nyheterFöreningsnytt

Parkeringsplats.

Pressmeddelanden

Mynewsdesk 2017-07-05
Osby kommun inför lönetillägg för socialsekreterare
Rekryteringsbehovet av socialsekreterare är stort. För att minska personalomsättningen och få erfarna socialsekreterare att stanna kvar i kommunen införs nu ett lönetillägg.

Mynewsdesk 2017-07-03
Exklusiv Dekor 1800 - Innerdörrar med inspiration från 1800-talet
Ekstrands modellserie Exklusiv erbjuds i flera olika utförande. Vår senaste design, Dekor 1800, är inspirerad av 1800-talet med räfflade speglar och romber. Dekor 1800 tillför karaktär som matchar t.ex. gustavianskt och flera andra stilarter. Extra kraftigt ramträ och hög ytfinish gör att dörren verkligen känns som något utöver det vanliga.

Mynewsdesk 2017-06-22
Landshövdingen besöker Osby
På tisdag kommer landshövding Anneli Hulthén till Osby. På agendan finns diskussionsämnen som bostadsbyggande, ensamkommande flyktingbarn, regionindelningen, fiber/bredband och Sydostlänken. I samband med detta bjuds media in till en kort pressträff i kommunhuset.

Mynewsdesk 2017-06-20
Hedersutmärkelse till Swanson's
Amerikas största internationella resemässa IPW, International Pow Wow, hölls för 49:e gången 3-7 juni, i år med Washington DC som värdstad. Arrangörer från över 70 länder deltog för att på plats förhandla avtal, informeras om nya attraktioner och diskutera marknadsföring med amerikanska städer och delstater.

Mynewsdesk 2017-06-20
Svårt att hitta lärare till Visseltoftaskolan
Visseltoftaskolan står i nuläget utan lärare för eleverna i årskurs 3-6 inför höstterminen. Rekryteringen av en ny lärare har pågått under hela våren men ännu har ingen lärare anställts. – Eftersom det är fyra årskurser med olika kursplaner och ämnen blir det svårare att hitta en behörig och legitimerad lärare, säger Jessica Jönsson, grundskolechef.

Mynewsdesk 2017-06-09
Klart med Vård- och omsorgscollege i Osby
Nu är det klart att Osby kommun, tillsammans med fyra andra kommuner i Skåne, blivit certifierade som lokalt Vård- och omsorgscollege Nordöstra Skåne. Det innebär att Osby kommun ingår i en certifierad samverkan som är en kvalitetsstämpel för jobb och utbildning inom vård och omsorg.

Mynewsdesk 2017-06-05
Pressinbjudan: Visning av om- och tillbyggnaden av kommunhusets lokaler på Västra Storgatan 35 i Osby
Media hälsas välkomna på en rundvandring i kommunhuset på Västra Storgatan 35 i Osby, torsdagen den 8 juni klockan 11.00. Det blir information om byggprocessen, guidad rundvandring i lokalerna samt tillfälle för fotografering och ställa frågor om projektet. Efter rundvandringen bjuds på förtäring.

Mynewsdesk 2017-05-31
Pressinbjudan: Avtäckning av ny träskulptur vid Familjecentralen i Osby
Torsdagen den 1 juni är det dags för avtäckning av ett konstverk av Sven-Ingvar Johansson utanför Familjecentralen i Osby. Konstverket , i form av en träskulptur, ska bidra till att än mer lyfta fram och synliggöra Familjecentralen och dess olika verksamheter i Osby.

Mynewsdesk 2017-05-30
Osby får ny miljö- och byggchef
Det blir Michael Horn som efterträder Annika Wijk som miljö- och byggchef i Osby kommun. Han bor i Lund och kommer närmast från en tjänst som miljö- och byggchef i Burlövs kommun.

Mynewsdesk 2017-05-24
Klart för byggstart av industrispår
Nu ska utbyggnaden av industrispåret i Osby bli verklighet. Beslutet om utbyggnaden togs redan för tre år sedan men det är först nu under våren som den sista pusselbiten har fallit på plats.