Lokala nyheter

Varningsskylt.

Pressmeddelanden

Mynewsdesk 2014-11-11
Pressvisning och invigning av InnoCarnival Skåne 2014

Mynewsdesk 2014-10-16
Folkbildning och studiecirklar mer populärt än någonsin
Många har under det senaste året upptäckt att det både är roligt och berikande att lära sig nya saker och ämnen i folkbildningsform. Medborgarskolan har märkt av en ökad efterfrågan på studiecirklar och rekryterar nu nya kursledare i Osby, Hässleholm, Kristianstad och Helsingborg.

Mynewsdesk 2014-09-29
Design innerdo¨rr från Ekstrands - TYP 3 DUO
Ha¨r a¨r den senaste innerdo¨rren fra°n Ekstrands! Stilfull och modern i flertalet olika utfo¨randen. TYP 3 Duo a¨r en designdo¨rr med det absolut senaste inom do¨rrteknik. Konstruktionen bygger pa° en foderbildande karmkonstruktion med ofalsat do¨rrblad, dolda ga°ngja¨rn och magnetla°s.

Mynewsdesk 2014-06-09
Jobbfokus på Medborgarskolan i Osby
Under våren 2014 har Arbetsförmedlingen i Osby godkänt Medborgarskolan som anordnare av sysselsättningsplatser i Osby. Jenny Sanderling är ansvarig och hon sätter stort fokus på att deltagarna ska få jobb. Medborgarskolan erbjuder även studiecirklar och kurser inom språk, data, kropp & själ, dans och musik.

Mynewsdesk 2014-05-20
Familjeföretag från Osby stämmer Staten på 34 miljoner kronor för brott mot EU fördraget
Detta på grund av Statens inblandning genom Energimyndigheten i en fönstertillverkningskampanj för energibesparande fönster. Ekstrands menar att staten infört importrestriktioner för EU produkter. År 2005 dalade Ekstrand & Son AB:s försäljningssiffror, detta på grund av att den statliga Energimyndigheten hade startat ett samarbete med svenska fönstertillverkare.

Mynewsdesk 2014-05-19
Familjen EKSTRAND fusionerar verksamheter och blir cirka 100 medarbetare
Familjeföretaget Ekstrand & Son AB i Osby, dagligen kallat EKSTRANDS har fusionerat med sitt produktionsbolag Ekstrands DWP AB och namnändrat detta till EKSTRANDS Dörrar & Fönster AB. “Genom att slå ihop verksamheterna tar vi bort administrativa kostnader och stärker vår position på marknaden”, säger marknadschefen Henrik Ekstrand.

Mynewsdesk 2014-05-16
Stiftelsens bidrag går i näringslivets och kulturens tecken
Utvecklingsstiftelse Sparbanken 1826 tar emot ansökningar från ideella organisationer, föreningar, institutioner, företag eller liknande inom näringsliv, samhälle, idrott och kultur. Vårens beviljade bidrag går i näringslivets och kulturens tecken.

Mynewsdesk 2014-04-10
brick 101 - design av White Arkitekter
Ekstrands lanserar en ny ytterdörr designad av White Arkitekter. Ytterdörr brick 101

Mynewsdesk 2014-04-03
Lokalt näringsliv prisas i Osby
Igår kväll, i anslutning till Osby näringslivs årsmöte, anordnades det prisutdelning för det lokala näringslivet. För andra året i rad delar Företagarna, Osby kommun, Osby Näringsliv och NyföretagarCentrum gemensamt ut priser.

Mynewsdesk 2014-03-26
Kommunens nya stöd till näringslivet
Den 1 april tillträder Paul Phillips tjänsten som näringslivsutvecklare i kommunen. Han efterträder då Gert Jönsson, som har haft tjänsten de senaste femton åren.

Mynewsdesk 2014-03-20
Nya modeller av innerdörrar i massiv ek från Ekstrands
Ek är det mest klassiska träslaget, det överlever alla korta trender. Ekstrands har sedan länge massiva ekfanerade innerdörrar i sortimentet. Nu lanseras även en ekinnerdörr med massiv ek på ytan. Massiv ek har en annan optik. Dörren blir rå, känns mer naturlig och ger en mer exklusiv känsla.

Mynewsdesk 2014-03-03
Succé för Amerikadag - 1795 besökare
Swanson´s traditionella Amerikadag hölls för 12:e året i rad i lördags den 1 mars på Fort Swanson i Osby och lockade nästan 1800 besökare. I år fanns även Morgan och Ola-Conny från ”En Stark Resa – igen” på plats. Amerikadagen är Skandinaviens största mötesplats för blivande amerikaresenärer och reseföretag och amerikanska turistmyndigheter.

Mynewsdesk 2014-02-24
Amerika kommer till Osby 1 mars
Lördagen den 1 mars arrangeras vår traditionella Amerikadag för 12:e gången. Ingen annanstans i Skandinavien finns så mycket information samlat om USA.

Mynewsdesk 2014-02-14
Swanson's bäst - för sjunde gången i rad!
Swanson´s Travel utsågs i torsdags till Sveriges bästa Specialistresearrangör 2014. Denna grupp inkluderar alla arrangörer utom charter.

Mynewsdesk 2014-02-07
Swanson’s Idéhandbok 2014
Vår nya Idéhandbok är nu klar. Trots att vi har mer än 35 år som amerikaspecialist innehåller årets katalog flera spännande nyheter. Två nya rundresor, Kanada & Alaska samt Konst- och Kulturresa till Kalifornien. Dessutom Alaska, nya bilpaket och vi säljer numera Universal Studios entrépass.

Mynewsdesk 2014-02-05
Skånes bästa äldremat
I Osby kommun är äldre nöjdast i Skåne med sitt äldreboende och den mat som serveras där. Detta slås fast i Socialstyrelsens årliga brukarundersökning om äldreomsorg. Dessutom placerar man sig som femte bästa kommun i hela riket vad det gäller maten till äldre.

Mynewsdesk 2014-01-21
2013 Swanson's bästa år någonsin
Tidigare rekordår var 2011 och vi har nu haft tre kanonår i rad. Det nya året ser dessutom mycket bra ut med hög försäljning trots att nya katalogen ännu inte är ute på marknaden.

Mynewsdesk 2014-01-09
Sparbanken 1826 delar ut 3,4 miljoner till 193 föreningar
Sparbanken 1826 huvuduppgift är att hjälpa de många människorna i regionen att utveckla sin ekonomi, men omtanken om invånarna är också en viktig del i sparbankstanken. Därför är det en självklarhet att banken satsar tid, kraft och pengar i de människor och företag som finns där banken verkar – varje år.

Mynewsdesk 2013-12-13
Ny Familjecentral öppnar i Osby
Barn, föräldrar och blivande föräldrar ska nu få ett bättre och mer samlat stöd i Osby. Den 13 december samlas nämligen barnmorskemottagning, barnavårdscentral, öppen förskola och social rådgivning under ett och samma tak, i en så kallad familjecentral. På den nya centralen ska man snabbt kunna lotsa föräldrar och barn till rätt verksamhet och därmed ge ett bättre och snabbare stöd.

Mynewsdesk 2013-12-12
Pressinbjudan: Invigning av Familjecentralen i Osby
Nu samlar Region Skåne och Osby kommun verksamheterna, barnmorskemottagning, barnavårdscentral, öppen förskola samt social rådgivning i en gemensam familjecentral i Osby. Representanter från pressen hälsas välkomna att delta i invigningen av Familjecentralen Osby.