Lokala nyheterLokala föreningsnyheterPolisen Skåne

Parkeringsplats.

Pressmeddelanden

Mynewsdesk 2019-10-08
Ny museichef på Lekoseum
Nu är det klart att Ann Häljesgård blir ny museichef på Stiftelsen Lekoseum i Osby efter Solveig Nordh som går i pension. Ann har tidigare varit direktör på Statens Maritima Museer där hon ingick i myndighetens ledningsgrupp med ansvar för utställningar, pedagogik och kommunikation.

Mynewsdesk 2019-09-24
Osby kommun klättrar i näringslivsrankingen
Sedan 2001 sammanställer Svenskt Näringsliv en årlig ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet med rankingen är att visa var i Sverige det är mest gynnsamt att starta och driva företag. För Osby kommun innebar årets mätning en förbättring med 23 placeringar från 2018, till plats 248.

Mynewsdesk 2019-08-14
Pressinbjudan: Vi utmanar bilden av vad ett idrottsgymnasium är
Fredag den 16 augusti kl. 13.00 håller Osby kommun och B Innovation presskonferens på Ekbackeskolan i Osby för att berätta om samarbetet kring en helt ny idrottsprofil. Deltar gör representanter från Osby kommun, Johanna Bergman och Niclas Blomkvist från B Innovation samt Ekbackeskolans instruktörer David Bergkvist, Johanna Rasmussen, Benny Johansson, Shannon Lynn.

Mynewsdesk 2019-07-25
Kommunen avråder från bad i västra delarna av Osbysjön och Immeln
På grund av algblomning avråder Osby kommun från att bada i den västra delen av Osbysjön vid området kring spegeldammen samt västra delen av sjön Immeln. Var uppmärksam även i andra delar av sjön då algblomningen kan sprida sig. Algen kan producera gifter som kan ge olika typer av besvär.

Mynewsdesk 2019-07-17
Påskrivet och klart för ny fotbollssatsning
Nu är det äntligen påskrivet och klart med en fortsättning på fotbollssatsningen. Osby kommun har skrivit avtal med B Innovation AB som samarbetar med fotbollsklubbarna Kalmar FF, Mjällby AIF, Ängelholms FF, Vittsjö GIK och Kristianstads DFF.

Mynewsdesk 2019-07-09
Ekstrands presenterar ytterdörr med ribbor – Värmdö 390
Ekstrands presenterar en ny dörrdesign med ribbor och integrerat fönster. Vi kallar modellen Värmdö 390. Den kan levereras med ribbor i massiv ek eller värmebehandlad ädelek. Dolda infästningar samt kontrasten mellan glaset och de massiva ekribborna skapar en exklusiv känsla.

Mynewsdesk 2019-07-09
Ekstrands presenterar sidoljus med steppat spegelglas
Ekstrands lanserar ett modernt sidoljus med steppat glas. På utsidan går glaset över karmen på både sidoljuset och ytterdörren, vilket skapar ett modernt och minimalistiskt utseende.

Mynewsdesk 2019-06-17
Ekstrands presenterar innerdörrar med marmoreffekt
Marmor är ett tidlöst material som åter har blivit populärt i skandinavisk inredning. Ekstrands nya innerdörrar med högblank marmoreffekt skapar en exklusiv känsla. Välj mellan tre olika nyansvariationer av marmor.

Mynewsdesk 2019-06-10
Invigning till bygget av ny förskola i Osby
Bygget av ny förskola i Osby är i full gång. Måndag 10 juni kl. 11:30 samlas barn, medarbetare, politiker och Skanska vid byggplatsen för att fira med korvgrillning.

Mynewsdesk 2019-05-23
En av Sveriges främsta centrumutvecklare
Jimmy Ekborg, centrumledare i Osby kommun är en av Sveriges främsta centrumutvecklare. På onsdagen korades Årets Centrumutvecklare 2019 där Osby tävlade mot Halmstad och Helsingborg.