Lokala nyheterLokala föreningsnyheterPolisen Skåne

Parkeringsplats.

Pressmeddelanden

Mynewsdesk 2019-04-10
Företagare nöjda med kommunens service

Mynewsdesk 2019-03-26
Medborgardialog 27 mars om utvecklingen av Naturbruksområdet i Osby
Välkommen till medborgardialog på Naturbruksgymnasiet den 27 mars klockan 18:30. Vi presenterar olika förslag på hur bostäder och rekreationsområde kan se ut. Du har möjlighet att komma med egna idéer på vad vi kan göra med området.

Mynewsdesk 2019-03-13
Ny lärarutbildning med jobb + lön skräddarsydd för nordöstra Skåne
?Fredag 15 mars öppnar ansökan till HT2019 med en ny typ av lärarutbildning som avlastar den rådande lärarbristen. Tillsammans med bl a Kristianstad, Osby och Östra Göinge har Högskolan Kristianstad skräddarsytt en utbildning där studenterna varvar studier med en anställning som lärare på en skola. Lärarstudenterna får både lön och arbetserfarenhet och redan till hösten får de sina första elever.

Mynewsdesk 2019-03-13
Studera till lärare med lön
Fredag 15 mars öppnar ansökan till en ny typ av lärarutbildning som avlastar den rådande lärarbristen. Tillsammans med elva kommuner, däribland Osby, har Högskolan Kristianstad skräddarsytt en utbildning där studenterna kombinerar studier med en anställning som lärare på en grundskola. Lärarstudenterna får både lön och arbetserfarenhet och redan till hösten får de alltså sina första elever.

Mynewsdesk 2019-03-04
Studenter visar vägen när Sveriges bästa näringslivdag utformas
Skåne Nordost har tagit hjälp av Högskolan Kristianstads uppdragsutbildningar för att låta en grupp studenter tittar på Sveriges bästa näringslivsdag skulle kunna utvecklas. Nu är det dags för studenterna att presentera sitt förslag.

Mynewsdesk 2019-02-21
Amerikadag på Fort Swanson i Osby 2 mars
Lördagen den 2 mars arrangeras vår årliga Amerikadag för 17:e gången. Ingen annanstans i Sverige finns lika mycket information samlat om USA. Turistmyndigheter från mer än 30 delstater och städer finns på plats. Plats: Fort Swanson, V. Storgatan 32 i Osby. Tid: 09.30-16.00

Mynewsdesk 2019-02-20
Fortsatt höga betyg för kommunernas upphandlingar
Östra Göinge och Osby kommuner får höga betyg för sin upphandlingsverksamhet – i år igen. Det framgår av resultatet från en enkätundersökning som nyligen genomförts bland samtliga leverantörer som lämnat anbud under 2018. På en femgradig skala får kommunerna i genomsnitt 4,37 i betyg för samtliga områden undersökningen omfattade.

Mynewsdesk 2019-01-22
Studenter tar sig an Sveriges bästa näringslivsdag
Hur får man Sveriges bästa näringslivsdag att fortsätta leva upp till sitt namn? Ett sätt kan vara att låta ett gäng studenter från Kristianstad Högskola fundera på hur de skulle arrangera näringslivsdagen. Skåne Nordost tar hjälp av Högskolan Kristianstads uppdragsutbildningar och låter en grupp studenter tittar på hur dagen skulle kunna byggas upp och utvecklas.

Mynewsdesk 2018-11-08
Avslutning för projektet Within kompetens
Under drygt två år har över 2000 medarbetare från kommunerna Kristianstad, Osby, Östra Göinge och Hässleholm deltagit i det projektet Within. Syftet med projektet har varit att öka kompetens hos de som möter unga som riskerar att hamna långt från studier eller arbete. Fredagen den 9 november hålls avslutningskonferensen.

Mynewsdesk 2018-11-07
För ett enklare företagsliv i nordöstra Skåne
Skåne Nordost satsar återigen på utbildningen Förenkla – helt enkelt. Utbildningen syftar till att erbjuda företagen god service och enkelt förfarande samtidigt som kommunen bibehåller rättssäkerheten. Den 9 november samlas totalt 150 medarbetare för att ta del av goda exempel från andra delar av landet och lyssna på vikten av ett gott värdskap.