Lokala nyheterFöreningsnytt

Parkeringsplats.

Pressmeddelanden

Mynewsdesk 2016-12-07
Pressinbjudan: Rundvandring i kommunhusets lokaler på Västra Storgatan 35 i Osby
Media hälsas välkomna på en rundvandring i kommunhuset på Västra Storgatan 35 i Osby måndagen den 12 december klockan 10.30. Det ges tillfälle att se och fotografera pågående om- och tillbyggnad av kommunhusets lokaler fortlöper, samt ställa frågor om projektet.

Mynewsdesk 2016-11-23
Låg hyreshöjning även inom Osbybostäder
Hyresförhandlingarna är nu klara mellan Hyresgästföreningen och det kommunala bostadsbolaget Osbybostäder. Från och med den 1 januari 2017 höjs hyrorna med i genomsnitt 0,5 procent.

Mynewsdesk 2016-11-01
Dolt karmmontage med Ekstrands I-karm
I-karmen är en vidareutveckling av Ekstrands populära och beprövade PS-karm. I-karmen är utvecklad för att vara en integrerad del av väggen. Karmen är helt i trä och har dolda, justerbara gångjärn av hög kvalitet, och är ett tillval som kan fås till valfri innerdörr ur Ekstrands TYP 1 sortiment. Levereras som standard med komforthöjande och ljuddämpande tätningslist.?

Mynewsdesk 2016-10-24
Kommunfullmäktige i Osby beslutade om förändringar i Osbybostäders styrelse
?Ett enhälligt kommunfullmäktige i Osby kommun beslutade den 24 oktober att uppdraget för samtliga 9 ledamöter och 9 suppleanter i det kommunala bostadsbolaget Osbybostäder AB ska upphöra i förtid. Detta gäller från och med den tidpunkt anmälan inkommit till Bolagsverket.

Mynewsdesk 2016-10-13
Första svenska ytterdörrtillverkaren med passivhuscertifikat
Ekstrands har passivhuscertifierat ytterdörrkonstruktionen Passiv 91. Ekstrands är därmed först i Skandinavien med att passivhuscertifiera en ytterdörr och först i världen med att certifiera en utåtgående ytterdörr. Det innebär att man nu kan få alla Ekstrands unika dörrmodeller i utförande Passiv 91 med U-värde från 0,58 W/(m²K).

Mynewsdesk 2016-10-04
Osby kommun får topplacering i Bästa skolkommun 2016
Osby kommun placerar sig i det översta skiktet, som bäst bland nordöstra Skånes kommuner, 9:e bäst av hela Skånes 33 kommuner och 45:e av landets 290 kommuner.

Mynewsdesk 2016-09-29
Föreningar vill att Osby kommun satsar på barn och unga och möten mellan människor
?Satsa på barn och unga, unga vuxna och kommuninvånare samt prioritera arbetet mot mobbning och socialt utanförskap . Det är några områden som föreningarna i Osby kommun anser vara viktigast att prioritera vid förändringar av bidrag och stöd till föreningar. Det visar resultatet från en enkät som skickats ut till föreningar i Osby kommun.

Mynewsdesk 2016-09-16
Pressinbjudan: Startskottet för om- och tillbyggnad av kommunhuset i Osby
?Tisdagen den 20 september kl. 12.30 är det officiella startskottet för om- och tillbyggnaden av kommunhuset på Västra Storgatan 35 i Osby. Media hälsas välkomna att närvara vid det symboliska ”första spadtaget”, som i det här fallet blir ett släggslag! Om- och tillbyggnaden innebär ju även viss rivning av och i befintlig fastighet.

Mynewsdesk 2016-08-11
Fler turer på linje 545 Osby-Glimåkra-Broby-Kristianstad
Det senaste året har resandet på linje 545 ökat med 10,5%. Därför har det också tidvis varit mycket trångt ombord. I samband med tidtabellskiftet den 14 augusti 2016 sätts det in fler bussar på linjen, som får både fler och tätare avgångar.

Mynewsdesk 2016-06-07
Resultat från Medborgarundersökningen 2016
?Förbättringar när det gäller utbud och möjligheter till att hitta bra boende och inom kommunens verksamheter behöver gator och vägar, grundskola prioriteras. Dessutom efterlyses mer och bättre möjligheter till påverkan. Det framgår av resultatet från den medborgarundersökning som genomförts under våren.