Lokala nyheterLokala föreningsnyheterPolisen Skåne

Parkeringsplats.

Pressmeddelanden

Mynewsdesk 2019-06-10
Invigning till bygget av ny förskola i Osby
Bygget av ny förskola i Osby är i full gång. Måndag 10 juni kl. 11:30 samlas barn, medarbetare, politiker och Skanska vid byggplatsen för att fira med korvgrillning.

Mynewsdesk 2019-05-23
En av Sveriges främsta centrumutvecklare
Jimmy Ekborg, centrumledare i Osby kommun är en av Sveriges främsta centrumutvecklare. På onsdagen korades Årets Centrumutvecklare 2019 där Osby tävlade mot Halmstad och Helsingborg.

Mynewsdesk 2019-05-21
Bra dialog runt företagsklimatet
På tisdagsmorgonen samlades företagare, tjänstemän och politiker för att prata företagsklimat och ta del av resultat från Svenskt Näringslivs senaste undersökning. Det sammanfattande omdömet från företagarna visar en förbättring från 2,67 från föregående år till 2,85 i år på en sexgradig skala.

Mynewsdesk 2019-05-16
Stor tunnelmålning tar form i Osby
Osby kommun satsar på att lyfta centrum genom att göra tunneln under järnvägen i Osby till en mer välkomnande plats som är levande, trygg och trivsam. Detta görs genom en stor väggmålning vars motiv inspireras av Osbys lekfullhet och närheten till naturen och tåg. Anlitad för uppdraget är illustratören och mönsterformgivaren Nelly Nilsson Nyberg.

Mynewsdesk 2019-05-14
Skräpfestival för att fira förskolans dag
Torsdag den 16 maj firas förskolans dag med skräpfestival på Prästängen i Osby.

Mynewsdesk 2019-05-10
Ekbackeskolan inleder samarbete med allsvenska fotbollsklubbar

Mynewsdesk 2019-04-10
Företagare nöjda med kommunens service

Mynewsdesk 2019-03-26
Medborgardialog 27 mars om utvecklingen av Naturbruksområdet i Osby
Välkommen till medborgardialog på Naturbruksgymnasiet den 27 mars klockan 18:30. Vi presenterar olika förslag på hur bostäder och rekreationsområde kan se ut. Du har möjlighet att komma med egna idéer på vad vi kan göra med området.

Mynewsdesk 2019-03-13
Ny lärarutbildning med jobb + lön skräddarsydd för nordöstra Skåne
?Fredag 15 mars öppnar ansökan till HT2019 med en ny typ av lärarutbildning som avlastar den rådande lärarbristen. Tillsammans med bl a Kristianstad, Osby och Östra Göinge har Högskolan Kristianstad skräddarsytt en utbildning där studenterna varvar studier med en anställning som lärare på en skola. Lärarstudenterna får både lön och arbetserfarenhet och redan till hösten får de sina första elever.

Mynewsdesk 2019-03-13
Studera till lärare med lön
Fredag 15 mars öppnar ansökan till en ny typ av lärarutbildning som avlastar den rådande lärarbristen. Tillsammans med elva kommuner, däribland Osby, har Högskolan Kristianstad skräddarsytt en utbildning där studenterna kombinerar studier med en anställning som lärare på en grundskola. Lärarstudenterna får både lön och arbetserfarenhet och redan till hösten får de alltså sina första elever.