Lokala nyheterFöreningsnytt

Parkeringsplats.

Pressmeddelanden

Mynewsdesk 2016-12-19
Idéskiss av eventuell ny ishall i Osby
?Under seneftermiddag, kväll den 20 december kommer utställningen om en idéskiss av en eventuell ishall i Osby att ställas ut. Idéskissen ställs ut på biblioteken i Osby och Lönsboda samt i nuvarande ishall. Utställningen finns på plats från den 20 december 2016 till den 22 januari 2017. Det finns möjlighet att lämna synpunkter både på plats och skicka mejl till följande adress: Osbyfritid@osby.se

Mynewsdesk 2016-12-13
RESAN - Samtliga Osbys grundskoleelever håller Vernissage i Lönsboda!
Vernissage på Granada i Lönsboda! Samtliga grundskolor i Osby har under hösten tillsammans med Drömmarnas hus, arbetat i ett Skapande skola skola projekt som fått namnet RESAN. Fyra kulturpedagoger inom konstformerna drama och konst har mött och arbetat med de närmare 1 400 eleverna på temat inkludering. Nu är det dags för FINAL och Vernissage den 14-16/12 på Granada, Lönsboda Folket hus.

Mynewsdesk 2016-12-12
Kommunfullmäktige i Osby sa ja till försäljning av Naturbruksgymnasiets fastigheter
Kommunfullmäktige i Osby klubbade vid sitt sammanträde den 12 december överenskommelsen mellan Osby kommun och Hushållningssällskapet Skåne om att Hushållningssällskapet köper och från och med den i juli 2017 tar över två skogsfastigheter där Naturbruksgymnasiet i Osby bedriver sin undervisning. Man har även kommit överens om ett hyresavtal gällande övningsgård och maskinhall.

Mynewsdesk 2016-12-07
Pressinbjudan: Rundvandring i kommunhusets lokaler på Västra Storgatan 35 i Osby
Media hälsas välkomna på en rundvandring i kommunhuset på Västra Storgatan 35 i Osby måndagen den 12 december klockan 10.30. Det ges tillfälle att se och fotografera pågående om- och tillbyggnad av kommunhusets lokaler fortlöper, samt ställa frågor om projektet.

Mynewsdesk 2016-11-23
Låg hyreshöjning även inom Osbybostäder
Hyresförhandlingarna är nu klara mellan Hyresgästföreningen och det kommunala bostadsbolaget Osbybostäder. Från och med den 1 januari 2017 höjs hyrorna med i genomsnitt 0,5 procent.

Mynewsdesk 2016-11-01
Dolt karmmontage med Ekstrands I-karm
I-karmen är en vidareutveckling av Ekstrands populära och beprövade PS-karm. I-karmen är utvecklad för att vara en integrerad del av väggen. Karmen är helt i trä och har dolda, justerbara gångjärn av hög kvalitet, och är ett tillval som kan fås till valfri innerdörr ur Ekstrands TYP 1 sortiment. Levereras som standard med komforthöjande och ljuddämpande tätningslist.?

Mynewsdesk 2016-10-24
Kommunfullmäktige i Osby beslutade om förändringar i Osbybostäders styrelse
?Ett enhälligt kommunfullmäktige i Osby kommun beslutade den 24 oktober att uppdraget för samtliga 9 ledamöter och 9 suppleanter i det kommunala bostadsbolaget Osbybostäder AB ska upphöra i förtid. Detta gäller från och med den tidpunkt anmälan inkommit till Bolagsverket.

Mynewsdesk 2016-10-13
Första svenska ytterdörrtillverkaren med passivhuscertifikat
Ekstrands har passivhuscertifierat ytterdörrkonstruktionen Passiv 91. Ekstrands är därmed först i Skandinavien med att passivhuscertifiera en ytterdörr och först i världen med att certifiera en utåtgående ytterdörr. Det innebär att man nu kan få alla Ekstrands unika dörrmodeller i utförande Passiv 91 med U-värde från 0,58 W/(m²K).

Mynewsdesk 2016-10-04
Osby kommun får topplacering i Bästa skolkommun 2016
Osby kommun placerar sig i det översta skiktet, som bäst bland nordöstra Skånes kommuner, 9:e bäst av hela Skånes 33 kommuner och 45:e av landets 290 kommuner.

Mynewsdesk 2016-09-29
Föreningar vill att Osby kommun satsar på barn och unga och möten mellan människor
?Satsa på barn och unga, unga vuxna och kommuninvånare samt prioritera arbetet mot mobbning och socialt utanförskap . Det är några områden som föreningarna i Osby kommun anser vara viktigast att prioritera vid förändringar av bidrag och stöd till föreningar. Det visar resultatet från en enkät som skickats ut till föreningar i Osby kommun.