Media 

Bilder från Näset naturreservat

Näset naturreservat ligger vid Osbysjöns östra sida, strax utanför Osby tätort. Näset delar Osbysjön i en nordlig och en sydlig del. Se karta. Här finns markerade vandringsstigar, fågeltorn, grillplatser, fritt fiske, isättningsplatser för båt med mera. I närheten finns dessutom camping, stugby, Skåneleden och Klintens friluftsområde. Även ett närliggande naturområde vid Ebbarps by ingår i naturreservatet.

Det finns två markerade stigar på Näset. En röd som är 1 360 meter lång och en blå som är 1 760 meter. Till största delen har de gemensam sträckning. Om man går rakt fram när man kommit över bron är de första 400 metrarna av gångstigen bred och jämn och passar även funktionshindrade, familjer med barnvagn o.s.v. men resten av rundan är stigen smalare och ojämnare. Bilderna nedan visar hur den långa rundan ser ut när man går den motsols.

Klicka på valfri bild för att få upp en större bild. Bläddra sedan framåt och bakåt i albumet genom att klicka på vänster respektive höger del av bilden. Du kan också bläddra med piltangenterna på tangentbordet.