Media

Jan Gerfast Blues Band - All I Wanna Say

Livespelning med Jan Gerfast Blues Band på Vingården i Osby den 30 juni 2012. Jan Gerfast som är född och uppvuxen i Osby gjorde tillsammans med sitt bluesband en medryckande och mycket uppskattad spelning på Vingårdens terass. Härlig musik, bra väder och en entusiastisk publik som såg ut att trivas.

Bandet består av: Jan Gerfast (gitarr/sång), Anna ”Magic Mama” Johansson (keyboard/sång), Simon Cop (trummor) och Per-Håkan ”Perra” Andersson (bas). Gästartister på några av låtarna på den här spelningen var bland andra Stellan Viking (sång) och Mats Eriksson (saxofon).

Jan Gerfast föddes 1954 och växte upp i Osby. Han började spela gitarr och blues i slutet av 60-talet. På 70-talet bodde han bl.a. i Paris och spelade som gatumusiker och på en jazzklubb. När han kom hem startade han ett rockband som hette Blå Natt. I början av 80-talet arbetade han mest som studio- och kompmusiker åt andra artister.

Jan Gerfast startade sitt bluesband i slutet av 80-talet och har varit med på den internationella blues- och rockscenen under lång tid. Han har gjort flera tusen spelningar runt om i Europa och har med tiden utvecklat en egen unik stil och ett eget sound. Han har gett ut sju cd-album i eget namn.

Han har turnerat, spelat in eller jammat med internationella artister, till exempel Uncle John Turner, Big Joe Turner, Junior Wells, Willie Hayes, Angela Brown och Erin Jaimes för att nämna några.

Jan Gerfast Blues Band - Dizzy Miss Lizzy

Jan Gerfast Blues Band - I'm Going Down

Jan Gerfast Blues Band - Wine Women and Blues