Lokala nyheterLokala föreningsnyheterPolisen Skåne

Parkeringsplats.

Pressmeddelanden

Mynewsdesk 2020-03-27
Osby kommun vill ge anställda en tidig julklapp för att stötta det lokala näringslivet
Det må vara mitt i våren, men julen kommer tidigt till Osby kommun. Näringslivet har drabbats hårt av coronaviruset covid-19, därför vill Osby kommun ge anställda en tidig julklapp värd över en halv miljon kronor.

Mynewsdesk 2020-03-25
Skåne Nordost: Samspel vid varsel i nordöstra Skåne
De sex kommunerna i Skåne nordost har tillsammans med andra myndigheter och organisationer initierat en modell för att samverka vid betydande varsel i området. Samarbetet påbörjades redan i höstas och har i och med coronasvirus, covid-19, blivit högaktuellt. Samspelet innebär att alla har en samlad bild av vilka aktörer som finns och en gemensam handlingsplan.

Mynewsdesk 2020-03-25
Överenskommelse mellan kommunfullmäktiges gruppledare
Osby kommuns förtroendevalda tar pandemins framfart på allvar och vidtar åtgärder för att minimera spridningen av coronaviruset. Gruppledarna för de partier som är representerade i kommunfullmäktige har måndag 23 mars undertecknat en gemensam överenskommelse kring sammanträden och antalet deltagande förtroendevalda och tjänstepersoner.

Mynewsdesk 2020-03-20
Åtgärder för att stötta det lokala näringslivet med anledning av coronaviruset
?Effekterna av coronaviruset covid-19 slår hårt mot näringslivet. För att stötta näringslivet har kommunen beslutat ett antal åtgärder. - Det är ett tråkigt läge och vi förstår att företagarna känner stor frustration. Vi vill minska effekterna av covid-19 i den mån det går, säger kommunstyrelsens ordförande Niklas Larsson (C).

Mynewsdesk 2020-03-17
Distansundervisning för Ekbackeskolan, introduktionsprogrammet, Yrkesskolan och vuxenutbildningen
?Osby kommun ställer om till distansundervisning för Ekbackeskolan, introduktionsprogrammet, Yrkesskolan och vuxenutbildning från och med onsdag 18 mars. Beslutet togs i kommunens krisledningsgrupp under tisdagen, i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Mynewsdesk 2020-03-03
Succé för Amerikadag hos Swanson’s i Osby
Lördagen den 29 februari arrangerade Swanson's sin traditionella Amerikadag på Fort Swanson. Det är Sveriges största resemässa för resor till USA.

Mynewsdesk 2020-02-28
Marika Bjerstedt Hansen avsäger sig uppdraget som gruppledare i kommunstyrelsen
Marika Bjerstedt Hansen (S) avsäger sig sitt uppdrag som gruppledare i kommunstyrelsen från den 31 augusti 2020. Det innebär att hon lämnar sin post som oppositionsråd, men behåller sin plats i kommunfullmäktige mandatperioden ut.

Mynewsdesk 2020-02-18
Amerikadag på Fort Swanson i Osby 29 februari
?Lördagen den 29 februari arrangerar Swanson's sin årliga Amerikadag för 18:e gången. Ingen annanstans i Sverige finns lika mycket information samlat om USA.

Mynewsdesk 2020-02-14
Swanson’s Sveriges bästa specialistresearrangör
Swanson's Travel utsedd till Sveriges bästa specialistresearrangör!

Mynewsdesk 2020-02-10
Osby kommuns bokslut 2019 ligger på en bra nivå
Kommunens preliminära bokslut visar ett resultat på 16 mnkr. Det är en bra bit bättre än budgeten som låg på 3 mnkr. Årets resultat visar att kommunen når det långsiktiga målet på 2% av skatter och bidrag.