Osby.info

Pressmeddelanden

Mynewsdesk 2020-05-20
EkoBi-mattan vinnare i Innocarneval
Stort grattis till klass 6B på Hasslarödsskolan som vunnit tävlingen InnoCarnival Skåne med sitt bidrag EkoBi-mattan! Onsdag den 20 maj stod det klart att EkoBi-mattan, framtagen av klass 6B på Hasslarödsskolan i Osby, vinner hela tävlingen.

Mynewsdesk 2020-05-20
Större möjlighet att testa omsorgspersonal för covid-19
Osby kommun och Region Skåne följer den nationella strategin att öka antalet provtagningar vid misstänkt smitta av covid-19. Det innebär att Region Skåne har öppnat upp möjligheten för provtagning på kommunal personal, med syfte att hindra smittspridning och förbättra patientsäkerheten.

Mynewsdesk 2020-05-15
EkoBi-mattan i final
InnoCarnival Skåne är ett skolprojekt som riktar sig till barn och unga i alla Skånes kommuner. Syftet med projektet är att stimulera barns och ungas kreativitet, väcka intresse för hållbarhetsfrågor och i längden främja den skånska arbetsmarknaden. Klass 6B på Hasslarödskolan har kommit långt i tävlingen med sitt projekt EkoBi-mattan och är nu en av tio finalister.

Mynewsdesk 2020-04-23
Ny utvecklingsledare för Skåne Nordost
?Marie Hemming blir ny utvecklingsledare för Skåne Nordost. Den 10 augusti tillträder hon tjänsten att leda och samordna den gemensamma utvecklingen av Skåne Nordosts arbete.

Mynewsdesk 2020-03-27
Osby kommun vill ge anställda en tidig julklapp för att stötta det lokala näringslivet
Det må vara mitt i våren, men julen kommer tidigt till Osby kommun. Näringslivet har drabbats hårt av coronaviruset covid-19, därför vill Osby kommun ge anställda en tidig julklapp värd över en halv miljon kronor.

Mynewsdesk 2020-03-25
Skåne Nordost: Samspel vid varsel i nordöstra Skåne
De sex kommunerna i Skåne nordost har tillsammans med andra myndigheter och organisationer initierat en modell för att samverka vid betydande varsel i området. Samarbetet påbörjades redan i höstas och har i och med coronasvirus, covid-19, blivit högaktuellt. Samspelet innebär att alla har en samlad bild av vilka aktörer som finns och en gemensam handlingsplan.

Mynewsdesk 2020-03-25
Överenskommelse mellan kommunfullmäktiges gruppledare
Osby kommuns förtroendevalda tar pandemins framfart på allvar och vidtar åtgärder för att minimera spridningen av coronaviruset. Gruppledarna för de partier som är representerade i kommunfullmäktige har måndag 23 mars undertecknat en gemensam överenskommelse kring sammanträden och antalet deltagande förtroendevalda och tjänstepersoner.

Mynewsdesk 2020-03-20
Åtgärder för att stötta det lokala näringslivet med anledning av coronaviruset
?Effekterna av coronaviruset covid-19 slår hårt mot näringslivet. För att stötta näringslivet har kommunen beslutat ett antal åtgärder. - Det är ett tråkigt läge och vi förstår att företagarna känner stor frustration. Vi vill minska effekterna av covid-19 i den mån det går, säger kommunstyrelsens ordförande Niklas Larsson (C).

Mynewsdesk 2020-03-17
Distansundervisning för Ekbackeskolan, introduktionsprogrammet, Yrkesskolan och vuxenutbildningen
?Osby kommun ställer om till distansundervisning för Ekbackeskolan, introduktionsprogrammet, Yrkesskolan och vuxenutbildning från och med onsdag 18 mars. Beslutet togs i kommunens krisledningsgrupp under tisdagen, i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Mynewsdesk 2020-03-03
Succé för Amerikadag hos Swanson’s i Osby
Lördagen den 29 februari arrangerade Swanson's sin traditionella Amerikadag på Fort Swanson. Det är Sveriges största resemässa för resor till USA.